Annons

Anrikt Växjöföretag nu nedlagt

Växjö • Publicerad 1 januari 2019

Efter 142 år stannade produktionen vid Lantmännen Reppe den 12 december. Av de 30 personer som har arbetat i Växjö berörs 16 av nedläggningen. Vissa har valt att börja jobba på en fabrik i Lidköping som Lantmännen Reppe har haft ett samarbete med.

– Några anställda flyttar med till Lidköping. Vi är väldigt glada för kompetensen från Växjö. Det är också glädjande att nästan samtliga andra anställda har fått nya jobb runt om i Kronobergs län. En positiv omständighet är att nedläggningen sker under en pågående högkonjunktur, säger Magnus Fransson, operativ chef på Lantmännen Reppe, till Smålandsposten.

Ett antal jobbar också kvar på kontoret som nu flyttar till WTC i centrala Växjö. Men vad som händer med den anrika fastigheten i Räppe är ännu oklart. Läs mer om fabrikens historia här.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons