Annons

Ansökan om utrop läggs ned av polisen

Publicerad 24 juli 2018

Växjö

World Trade Center.
World Trade Center.Foto: Johan Christensen

Organisationen CRC Lex Tyra lämnade för en tid sedan in en ansökan om att få sända barnkonvention-utrop från World Trade Center i Växjö.

Annons

Anledningen ska vara att att Lex Tyra inte har något kontrakt på en lokal i byggnaden, rapporterar Smålandsposten.

– I detta specifika fallet stämmer det som fastighetsägaren säger att det här företaget inte har någon lokal i World Trade Center. Så polisen har beslutat att lägga locket på i detta ärendet, säger poliskommissarie Ola Severinsson från polisen i Växjö till Smålandsposten.

Utropet var tänkt att ske från klockan 13:30 i tre och en halv minut varje fredag med en maxvolym på 110 decibel, ett utrop som då alltså skulle ha sänts vid samma klockslag som Stiftelsen Växjö muslimer sänder sitt böneutrop.

– I det här fallet har de ingen lokal att sända ifrån så vi har valt att inte gå vidare med ärendet. De får skicka in en ny ansökan när dem har en lokal som de kan sända ifrån, säger Ola Severinsson.

Alexander Jepsen
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons