GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Anställda får ge blod på betald arbetstid

     Växjö • Publicerad 24 september 2019
     .
     .
     Foto: Karolin Engman

     I våras lämnade Socialdemokraterna in en motion om att anställda inom Region Kronoberg borde få ge blod på betald arbetstid. När frågan var uppe i regionstyrelsen var alla partier utom Sverigedemokraterna positiva. Under onsdagen väntas regionfullmäktige säga ja till förslaget.

     – Region Kronoberg kan, som länets största arbetsgivare, inspirera andra arbetsgivare i länet att fatta liknande beslut och på så sätt möjliggöra för fler kronobergare att ge blod på betald arbetstid, säger oppositionsrådet Henrietta Serrate (S) i en kommentar.

     Oscar AppelgrenSkicka e-post
     Så här jobbar vxonews med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.