Annons

Omsorgsanställda kan slippa utdrag ur belastningsregistret

Växjö • Publicerad 29 mars 2020
.
.Foto: Tekla Höckert

På grund av omständigheterna kring coronaviruset tittar HR-avdelningen i Växjö kommun göra ett undantag kring utdrag ur belastningsregistret.

De som anställs inom omsorgsförvaltningen i Växjö ska visa ett utdrag ur belastningsregistret men det nya, föreslagna, undantaget kan innebära att nyanställda inte behöver visa upp det.

Annons

– Vi vet inte vad vi har framför oss så vi måste vara förberedda och det är vid exceptionella förhållanden. Det ska krisa till riktig. Vi hoppas att vi inte hamnar där, säger Lena Gustafsson, HR-chef i Växjö kommun, till Smålandsposten.

Inom barnomsorgen är det ett lagstadgat krav att anställda ska visa upp ett utdrag från belastningsregistret. Det är inte ett krav inom omsorgsförvaltningen men Växjö kommun har infört en rutin att även personal där ska visa upp ett utdrag.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons