Annons

Anställda riktar skarp kritik mot rättspsyk

Växjö • Publicerad 8 januari 2019
Foto: Lars-Göran Rydqvist

En anställd på rättspsyk blev misshandlad av en patient 2016. Efter en sjukskrivning tvingades han jobba nära patienten igen och blev misshandlad på nytt. Då anklagades han för tjänstefel.

Det ska ha varit kollegor till mannen som anklagat honom för tjänstefel och patienten har erkänt och dömts för våldet vid båda tillfällena. Den anställde, som slutade i oktober 2016, menar att han försvarade sig på ett korrekt sätt med en teknik som varken innebar slag, spark eller högt fall. Han upptäckte också efter den andra misshandeln att klinikledningen inte hade polisanmält händelsen.

Annons

– Jag blev förbannad. Det ska ju ske efter rutiner. När man börjar där är de så noga med att vi ska jobba efter rutiner, mallar och ha krisbedömning efter allt möjligt. Men det här hade de inte följt upp. Kliniken hade skitit i mig så jag gjorde en egen polisanmälan, säger han till Smålandsposten.

Den tidigare anställde riktar skarp kritik mot klinikledningen. Ytterligare elva tidigare anställda ger fler exempel för Smålandsposten. Läs exempel nedan.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons