Annons

Antalet klagomål blir färre

Växjö • Publicerad 1 augusti 2019
.
.Foto: Filip Sjöfors

Under det första halvåret har det kommit in färre klagomål och lex Sarah-rapporter till förvaltningen för arbete och välfärd i Växjö. Under årets sex första månader inkom 32 stycken, jämfört med 39 i fjol.

– Det är i första hand positivt. Det hänger ihop med att vi fick en ökning förra året, kopplat till de oroligheter som var med ekonomiskt bistånd. Det är ett uttryck för att vi har fått ordning och reda på den verksamheten, säger Oliver Rosengren (M), kommunalråd och ordförande i nämnden för arbete och välfärd, till Smålandsposten.

Annons

Däremot tycker Oliver Rosengren att det också är viktigt att saker som är fel anmäls.

– Det är dåligt om det händer saker som inte rapporteras. Vi har arbetat mycket i förvaltningen med att ha en öppen kultur och att vi ska se på den här typen av anmälningar som en del av vår verksamhetsutveckling snarare än ett irriterat klagomål, säger han till Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons