Annons

Anticimex: Två tredjedelar av hustaken behöver repareras

Kronoberg • Publicerad 11 september 2021
Foto: Anticimex

67 procent av alla tak som Anticimex besiktigade under 2020 i Kronoberg noterades ha skador som behövde åtgärdas omgående eller brister som riskerar att leda till skador om de inte åtgärdas. Skador och brister på hustak kan leda till kostsamma fukt- och rötskador.

– Alla tak behöver underhållas regelbundet och husägare bör inspektera sitt tak en gång per år, säger Johanna Lindström, expert på husbesiktningar och byggnadsmiljö på Anticimex.

Annons

Förra året besiktigade Anticimex 808 tak i Kronoberg. Nio procent av taken hade en skada eller allvarlig brist som behövde åtgärdas omgående för att undvika vattenläckage och kostsamma fuktskador. Dessutom noterade besiktningsteknikerna att ytterligare 58 procent av hustaken i länet hade risk för att skador utvecklas inom de närmsta åren.

Skadorna rör sig bland annat om rostiga plåttak, takpapp med sprickor och äldre tak i behov av byte.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons