GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Anticimex: Två tredjedelar av hustaken behöver repareras

     Kronoberg • Publicerad 11 september 2021
     Foto: Anticimex

     67 procent av alla tak som Anticimex besiktigade under 2020 i Kronoberg noterades ha skador som behövde åtgärdas omgående eller brister som riskerar att leda till skador om de inte åtgärdas. Skador och brister på hustak kan leda till kostsamma fukt- och rötskador.

     – Alla tak behöver underhållas regelbundet och husägare bör inspektera sitt tak en gång per år, säger Johanna Lindström, expert på husbesiktningar och byggnadsmiljö på Anticimex.

     Förra året besiktigade Anticimex 808 tak i Kronoberg. Nio procent av taken hade en skada eller allvarlig brist som behövde åtgärdas omgående för att undvika vattenläckage och kostsamma fuktskador. Dessutom noterade besiktningsteknikerna att ytterligare 58 procent av hustaken i länet hade risk för att skador utvecklas inom de närmsta åren.

     Skadorna rör sig bland annat om rostiga plåttak, takpapp med sprickor och äldre tak i behov av byte.

     Oscar AppelgrenSkicka e-post
     Så här jobbar vxonews med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.