Annons

Polisen: Araby kvar som ”särskilt utsatt område”

Växjö • Publicerad 3 juni 2019
Foto: Smålandsposten

Under måndagen presenterade polisen en kartläggning över Sveriges särskilt utsatta områden, riskområden och utsatta områden för tredje året. Det är en förteckning över områden där problemen med kriminalitet, låg socioekonomisk status och parallella samhällsstrukturer bedöms vara särskilt stora.

Araby i Växjö finns fortsatt med på listan över ”särskilt utsatta områden”. Totalt finns det 22 orter i Sverige i den kategorin.

Annons

Kartläggningen har kritiserats av flera kommuner som har områden på listan. De anser att det stjälper mer än det hjälper. Men Anna Tenje menar att det är bra att Araby finns på listan.

– Det var riktigt bra att vi hamnade på den listan. Det blev som ett nyktert uppvaknande från polisens sida, att de äntligen erkände problematiken som vi länge försökt uppmärksamma. Listan gav oss ett fokus att jobba mer konstruktivt och med samma målbild, har Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande i Växjö tidigare sagt till Dagens Nyheter.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons