GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Araby klassas ner på polisens lista – inte längre särskilt utsatt område

     Växjö • Publicerad 14 oktober 2021
     Foto: LENA GUNNARSSON/JOHAN CHRISTENSEN, SMÅLANDSPOSTEN

     Sedan sex år tillbaka listar polisen de områden i Sverige, där kriminella har en inverkan på lokalsamhället. Det handlar om ett 60-tal områden som delas in i olika kategorier.

     I år gör polisen ett antal förändringar i listan över utsatta områden i Sverige. Tre nya områden tar plats på listan medan två områden i Göteborg respektive Norrköping lämnar listan.

     Araby i Växjö har tidigare funnits i den allvarligaste kategorin, särskilt utsatt område. Men enligt Ekot lämnar Araby den listan och klassas nu som riskområde.

     – Genom att vi ser en positiv utveckling i de utsatta områdena så ser vi att det finns god förhoppning att tillväxten till kriminella miljöer kommer att minska. Men det är naturligtvis ett långt och gediget arbete som kvarstår, säger Linda H Staaf, chef för polisens underrättelsetjänst, till Ekot.

     Polisens lista beskrivs som viktig i resursfördelningen i arbetet mot organiserad brottslighet.

     Oscar AppelgrenSkicka e-post
     Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.