GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Arbetsförmedlingen: Här finns jobben i framtiden

     Kronoberg • Publicerad 21 september 2021
     .
     .
     Foto: PETTER ARVIDSON

     Anmälan till vårens utbildningar på universitet och högskolor har öppnat. En ny prognos från Arbetsförmedlingen visar tio yrken där du har störst chans att få jobb i framtiden.

     – När man väljer en utbildning är det viktigt att göra ett smart val utifrån vilka jobb som kommer att finnas framöver men också välja något som du tror du kommer att trivas med, säger Ellinor Wassberg, jobbsökarexpert på Arbetsförmedlingen i ett pressmeddelande.

     Fakta

     Dessa yrken väntas det vara stora eller mycket stora möjligheter att få jobb 2026:

     Systemvaruanalytiker och IT-arkitekter

     Mjukvaru- och systemutvecklare

     Läkare

     Barnmorskor

     Specialistsjuksköterskor

     Grundutbildade sjuksköterskor

     Tandläkare

     Lärare

     Förskollärare

     Civilingenjörer

     Oscar AppelgrenSkicka e-post
     Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.