Annons

Arbetsförmedlingen varslar 4 500 medarbetare

Växjö • Publicerad 30 januari 2019
Foto: Studio CA

Arbetsförmedlingen har beslutat att varsla 4 500 medarbetare om uppsägning. Anledningen är att Arbetsförmedlingen ska genomföra besparingar för 2019 som motsvarar en minskning av förvaltningsbudgeten med 800 miljoner kronor, jämfört med 2018.

Det är fortfarande inte klart vilka orter och hur många som tvingas lämna sitt jobb. Förhandlingar med de fackliga parterna ska inledas omgående. Arbetsförmedlingen har i dag ungefär 13 500 anställda och 430 konsulter. Det finns 242 arbetsförmedlingskontor, däribland i Växjö. Det är oklart hur de Växjöanställda berörs.

– Det är ett tungt beslut vi har tagit. Vi kommer att göra allt för att de som sägs upp får det stöd de behöver, bland annat genom Trygghetsstiftelsen, säger Mikael Sjöberg, generaldirektör på Arbetsförmedlingen, i ett pressmeddelande.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons