Annons

Arbetslösheten i Växjö minskar med nästan två procentenheter

Växjö • Publicerad 28 november 2021
Foto: Peter Kroon

Arbetslösheten i Växjö fortsätter att gå nedåt. Under oktober månad rapporterades en total arbetslöshet på 6,8 procent, vilket är en minskning med 1,9 procentenheter jämfört med samma tidpunkt i fjol.

I oktober var 3 697 av 47 397 invånare i åldern 16 till 64 år i Växjö kommun inskrivna som arbetssökande. Det är 697 färre än i oktober i fjol.

Annons

Växjö noterar också den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan maj 2009. I oktober minskade arbetslöshet bland utlandsfödda i Växjö med 3,3 procentenheter. Arbetslösheten bland invånare födda i ett annat land låg i oktober på 22,1 procent.

Ungdomsarbetslösheten sjunker samtidigt med 3,6 procentenheter till 9,4 procent. 553 personer som är 18-24 år är inskrivna som arbetssökande. På ett års sikt har antalet unga som är inskrivna som arbetssökande minskat med 263 personer.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons