Annons

Arbetslösheten ökar i Växjö

Växjö • Publicerad 14 januari 2020
Foto: Arbetsförmedlingen/Studio CA

Under december månad ökade arbetslösheten i Växjö med 0,3 procentenheter jämfört med samma tidpunkt i fjol. Växjö har en total arbetslöshet på 8,1 procent, rapporterar nyhetstjänsten Newsworthy som hänvisar till Arbetsförmedlingens siffror.

I december månad var det 3 754 personer i åldern 16 till 64 år i Växjö kommun som var inskrivna som arbetssökande, vilket är ett par hundra fler än i december 2018. Även ungdomsarbetslösheten i Växjö kommun har stigit med 0,4 procentenheter till 10,1 procent.

Annons

Bland utlandsfödda har arbetslösheten dock minskat varje månad sedan november 2017. I december månad var det en nedgången i arbetslösheten bland invånare födda i ett annat land på 0,8 procentenheter till 24,8 procent. Sedan november 2017 har den gått ner från 27,5 till 24,8 procent.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons