Annons

Arbetslösheten ökar i Växjö

Växjö • Publicerad 7 mars 2021
Inbrott på Arbetsförmedlingen.
Inbrott på Arbetsförmedlingen.Foto: Lars-Göran Rydqvist

Arbetslösheten i Växjö kommun ökade under januari månad. Jämfört med januari 2020 ökade arbetslösheten med 0,8 procentenheter till 9,0 procent. Det innebär att 4 330 personer var arbetslösa vid månadsskiftet januari-februari. För 16:e månaden i följd stiger arbetslösheten i Växjö och sedan september 2019 har den gått upp från 7,8 till 9,0 procent.

Arbetslösheten bland utlandsfödda sjönk i januari efter elva månaders uppgång. Enligt statistik från Arbetsförmedlingen var det en nedgång i arbetslöshet bland utlandsfödda i Växjö kommun med 0,1 procentenheter till 23,6 procent.

Annons

Ungdomsarbetslösheten har ökat 1,4 procentenheter till 12,4 procent i januari, jämfört med samma månad 2020.

I Alvesta och Lessebo har den totala arbetslösheten ökat med 0,9 respektive 0,2 procentenheter. Däremot har arbetslösheten bland utlandsfödda minskat med 0,6 respektive 1,7 procentenheter.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons