Annons

Arbetslösheten sjunker i Växjö kommun – lägsta siffran på över två år

Växjö • Publicerad 3 januari 2022
Arbetsförmedlingen.
Arbetsförmedlingen.Foto: Lars-Göran Rydqvist

Arbetslösheten i Kronobergs län sjunker. I Växjö var arbetslösheten i november på 7,6 procent, vilket är en minskning med 1,4 procentenheter jämfört med samma tidpunkt i fjol. Den nuvarande arbetslöshetsnivån är den lägsta sedan juni 2019.

Det är åttonde månaden i följd som arbetslösheten i Växjö är lägre än den var under samma tidpunkt året innan.

Annons

Växjö kommun noterar även den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan april 2009. Den senaste månadsstatistiken från Arbetsförmedlingen visar på en nedgång i arbetslöshet bland utlandsfödda i Växjö kommun med 3,1 procentenheter.

Även ungdomsarbetslösheten har sjunkit rejält, -3,6 procentenheter. Sedan i mars i år har ungas arbetslöshet i Växjö gått från 11,5 till 8,7 procent.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons