Annons

Arbetsplatsolycka vid tågräls – man vårdas i respirator

Växjö • Publicerad 18 augusti 2020
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Nadia Hagberg

En 26-årig man är ansluten till respirator med allvarliga skallskador efter att ha arbetat vid en tågräls i Lessebo. Mannen hade precis börjat sitt kvällspass när han träffades i huvudet av en tung kätting, tuppade av och fördes till sjukhus.

Kvällsposten rapporterar att en tung grävmaskin ska ha startat och kättingarna började röra på sig. En av kättingarna träffade mannen i huvudet. Han fördes först till Växjö lasarett och sedan till universitetssjukhuset i Lund för mer avancerad vård.

Annons

– Till en början fick jag veta att det var en rejäl hjärnskakning som han åkt på. Men när jag kom till sjukhuset förklarade de att det inte var en hjärnskakning, utan en krossad skalle. Det är en riktigt allvarlig olycka. Han ligger nedsövd i en respirator, säger säger 26-åringens bror till Kvällsposten.

Olyckan är anmäld till Arbetsmiljöverket och den aktuella grävmaskinen ska undersökas av polisen. Sedan förra veckan har arbetet stått still.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons