Annons

Ärenden med våld i nära relationer har fördubblats

Växjö • Publicerad 27 maj 2018 • Uppdaterad 28 maj 2018
Foto: Lena Gunnarsson

Antalet ärenden kring våld i nära relationer har på kort tid fördubblats inom Växjö kommun. Från hösten 2017 till maj 2018 har antalet ärenden ökat från 20 till 42. På grund av ökningen har personal på nämnden för arbete och välfärd inte kommit i fas med bland annat dokumentationen.

– När vi fokuserar på en målgrupp inom socialtjänsten och stärker upp enheterna kring det, ökar i bland inflödet. Det finns en bättre ingång för våra medborgare att komma dit, vilket gör att man har lättare att vända sig till kommunen. Då är det inte ovanligt att belastningen blir väldigt hög och vi har haft ett enormt stort inflöde. Vilket på sitt sätt är positivt, att människor som befinner sig i den situationen har någonstans att vända sig, säger Per Sandberg, förvaltningschef på nämnden för arbete och välfärd, till Smålandsposten.

För att komma ikapp kommer enheten att stänga för nya ärenden fram till augusti. Man planerar också att rekrytera två personer. I stället ska nya ärenden hanteras av andra enheter i förvaltningen.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons