Annons

Årets Kock om vinsten

Växjö • Publicerad 13 september 2019
Foto: Samuel Unéus

Martin Moses från Växjö, verksam på SK Mat & Människor i Göteborg, är ny svensk mästare i professionell matlagning. Han vann Årets Kock 2019 under fredagen.

– Det känns helt fantastiskt. Äntligen! Min filosofi är att god mat är gott - och att hårt jobb lönar sig. Det fick jag verkligen bekräftat idag. Jag vill tacka alla som har stöttat mig, det har varit en lång resa, säger han.

Annons

Martin Moses arbetar tillsammans med Stefan Karlsson från Gemla, som tidigare har blivit Årets Kock och som är juryns ordförande.

– Fantastisk final med en rutinerad uppsättning kockar som har tävlat! Med väldigt jämna poäng och en jämn tävling så var det ändå en värdig vinnare. Kul också att tävlingem numera bygger på svenska smaker och alla producenter som ställer upp och levererar sina råvaror när de är som allra bäst.

Foto: Samuel Unéus
Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons