Annons

Årets varmaste dag på ingång

Sverige • Publicerad 30 juli 2018
På tisdagen väntas årets varmaste dag.
På tisdagen väntas årets varmaste dag.Foto: Maria Wiell

Sommaren har varit varm, ovanligt varm. Men än har det inte vänt och på tisdagen stundar årets varmaste dag, enligt Expressen.

I hela landet väntas temperaturen vara över 30 grader och tidningen skriver att värmerekord kan slås.

Annons

– Även i norra Norrland kan det bli över 30 grader på tisdagen, det blir nog den varmaste dagen på året på många ställen i hela Sverige, säger Tora Tomasdottir som är meteorolog på väderinstitutet Storm till Expressen.

De allra flesta hoppas nog på regn för att underlätta torkan som råder i landet. Enligt Tomasdottir finns det en möjlighet att de regnar runt om i Sverige på onsdagen och torsdagen. Däremot ska det åter bli torrt framåt helgen.

– Det vi ser framåt är att det antagligen är torrt på fredag och i helgen, det är väldigt svårt att förutse regnskurarna eftersom de kommer fläckvis och inte över ett stort område, säger Tora Tomasdottir.

Enligt SMHI.se förväntas temperaturen som högst bli 31 grader i Växjö på tisdagen.

Alexander Jepsen
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons