Annons

Arkitektfirman lämnar stadshusbygget

Växjö • Publicerad 25 mars 2018
Foto: White arkitekter

White arkitekter har ritat det vinnande förslaget till nytt stads- och stationshus i Växjö. Nu lämnar de projektet innan bygget påbörjats. Enligt det kommunala fastighetsbolaget Vöfab beror det på att de var för dyra. Arkitektfirman säger annat.

– Vi är oerhört måna om att projektet blir den vackra och hållbara byggnad vi gestaltat i vårt tävlingsförslag och som Växjö är värd. Vi har därför erbjudit oss att ta ett stort ansvar för projektets fortsatta genomförande. Skanska och Vöfab har tyvärr haft en annan syn på vår fortsatta roll i projektet, kommenterar Erik Torvén från White i ett mejl till Smålandsposten.

Annons

Därför har White tackat nej till den rådgivande rollen i projektets fas två. I stället tar Sweco över. De brukar jobba med Skanska som är entreprenör för bygget.

Läs mer här.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons