Annons

Arombiff på högrev

Publicerad 16 juli 2016
Foto: Linas Ländin
Foto: Linas Ländin

Hej, Linas Kök här!

Till helgen bjuder jag på ett superlätt recept på supergoda och kryddiga arombiffar. På högrev blir de extra saftiga och goda. Perfekt helgmat och gott till ett glas rött om man önskar. Servera biffarna med en god sallad och ugnstekt potatis av någon sort.

Annons

Arombiff på högrev

Ingredienser till 4 portioner

Tid: ca 50 min

500 g högrevsfärs

Smaksättning

1 stor gul lök

1 solovitlök alt. 3 klyftor

1 ägg

1/2 kruka basilika

1/2 kruka timjan

Annons

vitpeppar

svartpeppar

salt

socker

Tillbehör

Ugnsstekt potatis

Gräddsås på stekskyn

Sallad

1. Mixa allt till smaksättningen i en matberedare.

2. Häll över smeten i en stor skål och tillsätt färsen.

Annons

3. Arbeta ihop och forma 4 st platta arombiffar och stek dem någon minut runt om i smör. Lägg biffarna i en form, täck med folie och låt vila medan du gör såsen.

4. Deglasera pannan med 1 dl vatten och koka upp stekskyn.

5. Tillsätt 2 dl grädde, lite soja och 2 tsk grönpeppar. Koka upp.

6. Låt såsen sjuda tills den blir krämig.

7. Smaka av med salt och peppar.

8. Servera biffarna med ugnsstekt potatis, gräddsås och en fräsch grönsallad.

Jonatan Andersson

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons