Arombiff på högrev
Hej, Linas Kök här!
Till helgen bjuder jag på ett superlätt recept på supergoda och kryddiga arombiffar. På högrev blir de extra saftiga och goda. Perfekt helgmat och gott till ett glas rött om man önskar. Servera biffarna med en god sallad och ugnstekt potatis av någon sort.
Arombiff på högrev
Ingredienser till 4 portioner
Tid: ca 50 min
500 g högrevsfärs
Smaksättning
1 stor gul lök
1 solovitlök alt. 3 klyftor
1 ägg
1/2 kruka basilika
1/2 kruka timjan
vitpeppar
svartpeppar
salt
socker
Tillbehör
Ugnsstekt potatis
Gräddsås på stekskyn
Sallad
1. Mixa allt till smaksättningen i en matberedare.
2. Häll över smeten i en stor skål och tillsätt färsen.
3. Arbeta ihop och forma 4 st platta arombiffar och stek dem någon minut runt om i smör. Lägg biffarna i en form, täck med folie och låt vila medan du gör såsen.
4. Deglasera pannan med 1 dl vatten och koka upp stekskyn.
5. Tillsätt 2 dl grädde, lite soja och 2 tsk grönpeppar. Koka upp.
6. Låt såsen sjuda tills den blir krämig.
7. Smaka av med salt och peppar.
8. Servera biffarna med ugnsstekt potatis, gräddsås och en fräsch grönsallad.
Jonatan Andersson