Annons

Arresten tvingades stänga i Växjö

Publicerad 29 augusti 2016
Foto: PER-ERIK SANDEBÄCK, SMÅLANDSPOSTEN
Foto: PER-ERIK SANDEBÄCK, SMÅLANDSPOSTEN

Personalbristen på arresten i Växjö är så pass akut att hela verksamheten tvingades stänga under söndagsnatten. Enligt Smålandsposten fick de frihetsberövade köras till Ljungby eftersom det saknas arrestvakter.

– Detta är högst beklagligt. Hela tiden återkommer man till brist på pengar, men hur långt ska det gå innan verksamheten går i sank fullständigt. Vi kan inte ha det på det här viset, säger kommissarie Tomas Hermander vid polisen i Växjö till Smålandsposten.

Annons

Under måndagen fick de frihetsberövade komma tillbaka till Växjö igen men situationen är inte hållbar med personal som tjänstgör ensamma i arresten utan lämplig utbildning. Nu har frågan lyfts till så väl polisområdeschefsnivån som Arbetsmiljöverket.

För bara några dagar sedan slog åklagaren Emma Berge larm om hur polisbristen påverkar utredningstiden och att även barnärenden nu läggs på hög. Läs mer om det här.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons