Annons

Åsa missar aldrig Matmarknaden

Åsa Westström och familjeföretaget Thoragårds Gårdsbutik tillhör veteranerna på Matmarknaden. De har medverkat ända sedan MAT:s födelse 2009 och ser det som en av årets höjdpunkter.
– Det är en otroligt intensiv men rolig helg.
Växjö • Publicerad 13 september 2019
Veteran på Matmarknaden! Åsa Westström syns här på fjolårets MAT tillsammans med mäss-grannen Per Persson, potatisodlare och chipsförsäljare från Skåne.Foto: David Färdigh

Tillsammans med maken Anders driver Åsa Thoragårds Gårdsbutik, beläget strax utanför Moheda. När MAT såg dagens ljus första gången i samband med EU:s jordbruksministermöte i Växjö 2009 så var paret med på noterna och medverkade på den allra första matmarknaden.

– Sen dess har vi varit med alla år.

Annons

Vad är tjusningen med Matmarknaden?

– Det är ett bra tillfälle att träffa nya kontakter, både kunder och andra företagare. För varje matmarknad utökar man sitt nätverk.

Thoragårds främsta vara på Matmarknaden är det populära viltköttet, som är producerat hemma på den egna gården. Måltidsdrycker är en annan storsäljare.

– Där levererar vi äpplena men står inte för själva tillverkningen.

Vad och hur stora volymer som ska tas med till Växjö planerades redan för flera veckor sedan. Nu några dagar innan själva Matmarknaden handlar det om att packa ner varorna. Och att ladda mentalt.

– Det är en otroligt intensiv helg i Mattältet, så det gäller att ladda upp med mycket energi.

Matmarknaden på Stortorget brukar locka fler än 50 000 besökare varje år. Cirka 85 procent av de som säljer är återkommande.

David FärdighSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons