Annons

Åsnen på internationell topplista

Växjö • Publicerad 7 oktober 2020
Foto: Per Pixel/Destination Åsnen

Den globala organisationen Green Destinations har i veckan släppt den renommerade listan ”Sustainable Top 100 Destinations 2020”. På listan finns en svensk destination, nämligen Åsnen i Kronobergs län.

– Utmärkelsen är en bekräftelse på att vi fortsatt jobbar åt rätt håll med miljö och hållbarhet. Det är ett resultat av ett målinriktat och långsiktigt utvecklingsarbete i samarbete med områdets intressenter. Vi i destinationen har bestämt att hållbara, berikande och unika natur- och kulturupplevelser ska stå i fokus. Med naturen som råvara är det viktigt att ta ansvar och att bruka utan att förbruka, säger Karin Nilsson på Destination Småland, som är ansvarig för utvecklingen i Åsnenområdet.

Bedömningen görs på 100 kriterier som därefter utvärderas av en jury. Åsnen var en av 16 listade destinationer som uppfyllde minst 70 procent av kriterierna samt presenterade en bra berättelse om goda exempel.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons