Annons

Åtgärder efter granskning i Växjö

Växjö • Publicerad 9 oktober 2018
Foto: David Elg

Skolinspektionen har genomfört en kvalitetsgranskning av flexibilitet och individanpassning inom kommunal vuxenutbildning på gymnasial nivå inriktad på studieförberedande kurser. En av kommunerna som granskades var Växjö och Vuxnas lärande.

Resultatet visar bland annat att utbildningen anpassas efter elevers behov kring tid och studietakt och att det elever med svårigheter med sina studier ges goda förutsättningar för att nå målen. Granskningen visar också att delar av verksamheten behöver utvecklas, bland annat måste det säkerställas att det finns tillgång till kurser och olika studieformer, att varje elev får möjlighet till kvalificerad studie- och yrkesvägledning och att varje elev har en individuell studieplan, skriver Växjö kommun i ett pressmeddelande.

– Vi har en pågående utredning om hur skolförlagd undervisning kan garanteras inom auktorisationen samt hur huvudmannen kan ge goda långsiktiga förutsättningar för ett brett och anpassat utbildningsutbud. Skolinspektionen upplyser även om förbättringsområden som inte varit kända för nämnden: att studerande kan ha mer än en studieplan och att vägledningen inte är tillräckligt aktiv. Detta får förvaltningen i uppdrag att åtgärda, säger Oliver Rosengren, ordförande i nämnden för arbete och välfärd, i ett pressmeddelande.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons