Annons

Åtgärder vidtas efter sabotage i Växjö

Publicerad 29 augusti 2017
Foto: Olof Elfversson, Smålandsposten
Foto: Olof Elfversson, Smålandsposten

Skadegörelser på och kring förskolor och skolor i Växjö kommun ökar. Efter de senaste dagarnas händelser, där en förskola vandaliserats så pass att verksamheten fick flytta tillfälligt och en brand anlagts på en skola, ska Växjö kommun nu vidta åtgärder.

– Detta är fullständigt oacceptabelt och vi måste vidta åtgärder för att få ett slut. Alla ska kunna känna sig trygga i och kring sin skola och förskola, säger Pernilla Tornéus (M), ordförande i utbildningsnämnden i Växjö, i ett pressmeddelande.

Annons

I pressmeddelandet skriver Pernilla Tornéus (M) att det är nolltolerans mot vandalisering och sabotage på skolor och förskolor i Växjö. En av åtgärderna kan vara att utöka kameraövervakningen och föräldraansvaret. Skadegörelserna kommer att polisanmälas och ska följas upp.

LÄS MER OM HÄNDELSERNA HÄR

Foto: LARS-GÖRAN RYDQVIST, SMÅLANDSPOSTEN
Foto: LARS-GÖRAN RYDQVIST, SMÅLANDSPOSTEN
Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons