Annons

Åtta timmars radiosändning sänds från Växjö

Växjö • Publicerad 19 april 2020
Programledarna Jenny Berntson Djurvall och Mats Ottosson.
Programledarna Jenny Berntson Djurvall och Mats Ottosson.Foto: Joacim Lindwall

Från midnatt den 3 maj och åtta timmar framåt ska P1 fyllas med fågelsång. Tanken var att det från början skulle bli en internationell samsändning, ”Dawn chorus” men coronapandemin har gjort att den satsningen ställts in. Därför väljer "Naturmorgon" att satsa på egen hand.

Programledarna Mats Ottosson och Jenny Berntson Djurvall kommer att inleda programmet från Osaby utanför Växjö. Därefter kommer sändningen regelbundet att återkomma till reportrar och fågelexperter på plats runt om i landet under hela natten. Det blir också djupdykningar i "Naturmorgons" arkiv och i programmets fågelsångskola.

Annons

– Alla längtar vi väl efter lite normalitet just nu, och ute i naturen är allt precis som vanligt. Att vila i den tidiga vårmorgonens fågelröster kan vara ett sätt att helt enkelt må gott. Och sen kan det ju vara kul att lära sig känna igen en och annan ny röst i fågelkören, säger Mats Ottosson i ett pressmeddelande.

Fågelsångsnatten direktsänds i P1 och i Sveriges Radio Play söndag 3 maj kl. 00.03- 08.00.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons