unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Åtta Växjöföretag i konkurs

Foto: INGEMAR KROON, SMÅLANDSPOSTEN

Under december månad gick elva bolag i konkurs i Kronobergs län. Det är en av de högsta siffrorna för en enskild månad på fem år, visar ny statistik från UC.

Åtta av företagen har haft sitt säte i Växjö. De bolag som inledde konkurs i Kronoberg hade en sammanlagd omsättning på 18,6 miljoner kronor och hade 16 anställda. Det största bolaget, sett till omsättning, var Group24 AB som rapporterade en omsättning på 5,8 miljoner kronor i sitt bokslut år 2018. Andra företag som gick i konkurs under december månad var Autoteknik i Växjö Aktiebolag med drygt 4,9 miljoner kronor i omsättning, Hellyxmöbler i Växjö AB med en omsättning på 4,5 miljoner kronor och Mäklarhuset Ulf Carlsson & Son AB med en omsättning på två miljoner kronor.

Under 2020 gick 104 företag i Kronoberg i konkurs. Det var en ökning med 16 procent jämfört med 2019.