Annons

Avdelning för covidsjuka öppnar på lasarettet igen

Växjö • Publicerad 10 december 2021
Växjö lasarett.
Växjö lasarett.Foto: Per Jodenius

Fler patienter med covid-19 läggs in på sjukhus. Nu öppnar återigen en särskild covidavdelning på Centrallasarettet Växjö, efter ett beslut av sjukhusledningen på fredagen.

– Jag vill verkligen uppmana alla att följa de nya rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten. Hjälp oss att undvika den höga belastningen vi hade i vården förra vintern, säger Roger O Nilsson, hälso- och sjukvårdsdirektör, i ett pressmeddelande.

Annons

På fredagsförmiddagen var totalt sju patienter inlagda med covid-19 varav en vårdades på intensivvårdsavdelning, rapporterar Region Kronoberg på sin hemsida.

Här saknas innehåll

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons