Annons

Avdelningen föreslås stänga

Växjö • Publicerad 29 november 2019
Foto: Nadia Hagberg

Räddningstjänsten har genomfört en brandskyddstillsyn på Sörgården i Rottne. Efter det har de ställt krav på att installera ett sprinklersystem på avdelningen Blåklinten. Det räknas kosta ungefär 1,5 miljoner kronor men när omsorgsförvaltningen har räknat på det blir förslaget istället att avveckla de åtta lägenheterna, skriver Smålandsposten.

En annan faktor bakom nedläggningen är att lägenheterna är tidigare kontorslokaler som inte är optimala som platser för särskilt boende. Personerna som bor i de åtta lägenheterna ska erbjudas andra platser på Sörgården.

Annons

Stängningen av avdelningen innebär också minskade personalkostnader och totalt räknar förvaltningen med att få en besparing på närmare tre miljoner kronor. Lägenheterna kan i stället bli lokaler för Rottnes hemvårdsgrupp och sjuksköterskor inom hemtjänsten, skriver Smålandsposten.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons