Annons

Avhoppande politiker bildar nytt Växjöparti

Växjö • Publicerad 4 juni 2018
Foto: Emma Koivisto

Under den senaste mandatperioden valde Mohamed Abdi Elmi att hoppa av Socialdemokraterna i Växjö och lämna politiken efter att tingsrätt satt honom i personlig konkurs på grund av skatteskuld. Nu är han med och startar ett nytt parti, Rättvisa Rörelse Partiet, som kandiderar till kommunfullmäktige i Växjö och regionfullmäktige i Region Kronoberg, skriver Smålandsposten.

– Vi brinner för utbildning, familjefrågor och arbete och då måste det vara något färskt och något nytt. Vi vänder oss inte bara till människor på Araby utan hela kommunen och hela länet. Det handlar inte bara om Araby utan Växjö hela ska växa, säger Mohamed Abdi Elmi till tidningen.

Annons

Han toppar partiets valsedel och på tredje plats finns Sarchel Mohammad, som 2016 hoppade av från Centerpartiet, skriver Smålandsposten.

Läs mer om partiet här.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons