Annons

Avhoppande studenter tillbaka i höst

Växjö • Publicerad 18 juni 2018
Foto: Hilda Frankki

Inför vårterminen var det rekordmånga studenter som ansökte om en plats på polisutbildningen i Växjö. Utbildningen fick 325 av landets 790 platser. Dessutom kan läget på polisutbildningen förbättras inför nästa termin. Enligt SVT Nyheter Småland väntas många studenter, som tidigare har valt att göra uppehåll på utbildningen, komma tillbaka.

– Av de 21 studenter som begärde anstånd med sin studiestart förväntar vi oss att 15-19 påbörjar utbildningen till hösten. Anledningen till varför vissa inte valde att börja till våren var dels på grund av deras sociala situation eller att de inte hade råd, dels för att några studenter fick kort tid att ställa om till att flytta till Växjö, säger Ola Kronkvist, universitetslektor på polisutbildningen på Linnéuniversitetet, till SVT Nyheter Småland.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons