unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Badplats med pir planeras i Växjö – men ärendet drar ut på tiden

Foto: Smålandsposten/Växjö kommun
Foto: Smålandsposten/Växjö kommun

Växjö kommun planerar för en ny badplats vid Södra Bergundasjön men ärendet har dragit ut på tiden.

Planen är att bygga en sandstrand, brygga och en mindre pir ut i vattnet vid östra stranden nedanför Torparängen på Teleborg. Men området är i dag skyddat som naturreservat och kommunen behöver ett godkännande av länsstyrelsen, som har haft en hel del synpunkter på projektet, skriver Smålandsposten.

Ärendet har varit uppe i Mark- och miljödomstolen som har skickat tillbaka det till länstyrelsen, där handläggningen ska ske.

– Här finns ett utredningskrav och det tar sin tid. Det är lite komplicerat med en sådan badplats med så stor pir. Det ligger nu hos handläggare och granskas vidare. Det kommer ett beslut inom snar tid, säger Jan Grosen, chefen för vattenvårdsfunktionen vid länsstyrelsen, till Smålandsposten.

Länsstyrelsen undrar bland annat hur kommunen säkerställer att det inte uppstår någon sandflykt från stranden och menar att det finns en osäkerhet i hur miljön påverkas.