Annons

Badplats med pir planeras i Växjö – men ärendet drar ut på tiden

Växjö • Publicerad 8 april 2021
Foto: Smålandsposten/Växjö kommun
Foto: Smålandsposten/Växjö kommun

Växjö kommun planerar för en ny badplats vid Södra Bergundasjön men ärendet har dragit ut på tiden.

Planen är att bygga en sandstrand, brygga och en mindre pir ut i vattnet vid östra stranden nedanför Torparängen på Teleborg. Men området är i dag skyddat som naturreservat och kommunen behöver ett godkännande av länsstyrelsen, som har haft en hel del synpunkter på projektet, skriver Smålandsposten.

Annons

Ärendet har varit uppe i Mark- och miljödomstolen som har skickat tillbaka det till länstyrelsen, där handläggningen ska ske.

– Här finns ett utredningskrav och det tar sin tid. Det är lite komplicerat med en sådan badplats med så stor pir. Det ligger nu hos handläggare och granskas vidare. Det kommer ett beslut inom snar tid, säger Jan Grosen, chefen för vattenvårdsfunktionen vid länsstyrelsen, till Smålandsposten.

Länsstyrelsen undrar bland annat hur kommunen säkerställer att det inte uppstår någon sandflykt från stranden och menar att det finns en osäkerhet i hur miljön påverkas.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons