Annons

Banderoll likställde covidpass med förintelsen

Växjö • Publicerad 13 december 2021
Arkivfoto.Foto: PETTER ARVIDSON

Under natten till lördagen fick polisen larm om ett misstänkt fall av hets mot folkgrupp i Växjö, skriver Smålandsposten.

Enligt polisen hade någon eller några fäst en banderoll på en gångbro på Linnégatan i centrum. Banderollens budskap löd enligt polisen ”1941 Judestjärna – 2020 Covidpass”.

Annons

– En polispatrull åkte till platsen och banderollen togs i beslag, säger polisens presstalesperson Calle Persson, till Smålandsposten.

Det finns i nuläget ingen misstänkt.

Att jämföra vaccinpass med förföljelsen av judar har setts i samband med flera demonstrationer mot pandemirestriktionerna runt om i världen. Något bland annat Göteborgsposten har skrivit om.

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons