Annons

Barnfamilj i Växjö vräktes

Växjö • Publicerad 15 februari 2019

Under förra året ökade antalet barnfamiljer som vräks från sina bostäder. Totalt vräktes 247 barnfamiljer, vilket är 36 fler än året innan enligt nya siffror från Kronofogden.

I Kronobergs län vräktes en barnfamilj med två barn. Familjen ska enligt Hem & Hyra ha bott i Växjö kommun.

Annons

– Vårt mål är att så få barn som möjligt ska drabbas av en vräkning. Det är angeläget att hyresvärdar och kommuner fortsätter sitt gemensamma förebyggande arbete. Inte minst om det kommer en inbromsning i konjunkturen och fler riskerar att få problem med ekonomin. Det bästa är om parterna kan lösa situationen tidigt, innan skulden har växt och utan att Kronofogden behöver kopplas in, säger Kim Jonsson, som arbetar inom den förebyggande verksamheten på Kronofogden, till Hem & Hyra.

Totalt berördes nästan 450 barn av vräkningarna. I 40 procent av fallen ska det ha handlat om skulder på mindre än 10 000 kronor.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons