Annons

Barnvagnsmarsch i Växjö

Växjö • Publicerad 9 maj 2019
Foto: Mats Holmertz

På lördag, den 11 maj, manifesterar människor över hela landet för gravida i världens kriser. Från Spetsamossen till Vattentorget blir det en barnvagnsmarsch för att stoppa mödradödligheten.

”Världen är härjad av kriser, bland annat på grund av extremt klimat och väpnade konflikter. Katastrofhjälp fokuserar ofta på direkta insatser som vatten, mat och tak över huvudet — men missar andra akuta behov som förlossningsvård och preventivmedel. Kvinnor i krisutsatta områden löper extra stor risk att drabbas av komplikationer under sin graviditet eller förlossning. Men detta går att förändra! Det som behövs är politisk vilja och ekonomiska resurser”, står det i evenemangsbeskrivningen på Facebook.

Det är RFSU som anordnar Barnvagnsmarschen mot mödradödlighet tillsammans med lokalföreningar, privatpersoner och organisationer. Det finns inget krav på att deltagarna behöver ha barnvagn för att delta.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons