Annons

Bauhaus fick avslag i Växjö – stora satsningen med 150 jobb kan läggas ner

Växjö • Publicerad 11 februari 2021
Illustration: APP Fastigheter/Bauhaus
Illustration: APP Fastigheter/Bauhaus

Förra året meddelade Bauhaus att de planerar för en etablering i Växjö, som skulle innebär 150 nya arbetstillfällen i Växjö. Byggvaruhuset har fått bygglov för byggnation av en 13 000 kvadratmeter stor yta på Norremark.

Företaget har också ansökt om att sätta upp en 35 meter hög skylt men fått nej av byggnadsnämnden, rapporterar Smålandsposten. Nämnden anser inte att en sådan hög och bred skylt passar in i stads- och landskapsbilden. Maxhöjden som kommunen har valt på pyloner med företagsnamn är 28 meter.

Annons

På grund av byggnadsnämndens avslag har Bauhaus hotat med att dra sig ur etableringen uppger Rickard Karlsson (L), ordförande i byggnadsnämnden i Växjö kommun, som varit i kontakt med fastighetsutvecklaren APP.

– APP säger till oss att Bauhaus har sagt det. Det är som sagt andra företag som velat ha sin skylt högre upp och de har ändå etablerat sig här. Jag har svårt att tänka mig att de skulle få färre kunder för att de ha en skylt som är några meter lägre, säger han till Smålandsposten.

VXOnews har sökt Bauhaus för en kommentar.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons