Annons

Bedragare lurar äldre Växjöbor på stora summor

Växjö • Publicerad 27 augusti 2020

I veckan har Växjöbor blivit uppringda av en person som påstår sig komma från Telia. En Växjöbo i 80-årsåldern ska ha blivit av med 26 800 kronor.

– Mannen fick en känsla av att något inte stämde och kontaktade anhöriga och sedan banken. Då upptäcktes det att det gjorts transaktioner på närmare 500 000 kronor internt på hans konton. Men banken hann sätta stopp så att pengarna inte kunde föras vidare därifrån, säger Robert Loeffel, presstalesperson för Polisen region syd, till Smålandsposten.

Annons

En annan man som Smålandsposten har pratat med berättar att kvinnan ringt upp honom och sagt att han betalat för mycket. Kvinnan hävdade att det överskjutande beloppet skulle betalas in på hans konto via bankkortet. Mannen ombads logga in med sitt bank-id för att verifiera transaktionen men i samband med det upptäckte mannen att det visade sig att han istället skulle betala 34 000 kronor. Han valde att inte godkänna transaktionen.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons