Annons

Bedrägerimejl på LNU – gör polisanmälan

Växjö • Publicerad 20 december 2019
Foto: Hilda Frankki

Under fredagen fick flera medarbetare vid Linnéuniversitetet ett falskt bedrägerimejl med rektor som avsändare. Det är nu polisanmält.

I ett utskick till universitetets medarbetare, som VXOnews har tagit del av, skriver Linnéuniversitetet att bedrägeriförsöken brukar öka i antal vid storhelgen och medarbetarna uppmanas att vara lite extra vaksamma och att inte godkänna några okända fakturor eller klicka på länkar som verkar konstiga.

”Ytterligare en variant av bedrägeriförsök är mejl där avsändaren utger sig för att vara någon annan, till exempel den närmaste chefen, och påstår sig vara i behov av akut hjälp. Det kan till exempel handla om pengar eller inköp av föremål. Dessa mejl dyker upp med regelbundenhet så var på alerten och kontrollera vem mejlet egentligen kommer ifrån”, skriver Linnéuniversitetet i utskicket.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons