Annons

Bemanningsföretaget får nytt uppdrag – rekryterar minst 20 personer

Växjö • Publicerad 30 augusti 2021
Driften av Krösatågen kommer överlåtas till SJ i december. Då tar tågjätten hjälp av pensionärerna för att säkerställa god service på tågstationerna.
Driften av Krösatågen kommer överlåtas till SJ i december. Då tar tågjätten hjälp av pensionärerna för att säkerställa god service på tågstationerna.Foto: David Bergström

Bemanningsföretaget Veteranpoolen i Växjö har signerat ett nytt avtal med SJ om att bemanna flera tågstationer i södra Sverige. Växjö, Alvesta och Älmhult station är några av dem som kommer att bemannas av Veteranpoolen-personal.

I december kommer SJ ta över driften av Krösatågens trafik. I samband med det kommer också tågstationerna bemannas av arbetsvilliga pensionärer som ska hjälpa resenärer på Krösatågen. Syftet är att öka närvaron och ge bättre service till resenärerna.

Annons

– För att jobba som kundvärd bör man vara trygg och lugn, och beredd att göra det ”där lilla extra” för resenärerna. De kvalitéerna ser vi hos Veteranpoolens personal, och vi ser fram emot samarbetet, säger Ulf Brengdahl Sjöberg, affärschef SJ, i ett pressmeddelande.

– Vi är stolta över förtroendet och känner att våra medarbetare kommer göra stor skillnad. Nu behöver vi rekrytera 20 nya veteraner för att bemanna uppdraget. Så alla trygga och erfarna pensionär som känner att de vill göra samhällsnytta är hjärtligt välkomna att söka sig till oss på Veteranpoolen, säger Belinda Hägervik, franchisetagare på Veteranpoolen.

Veteranpoolen i Växjö räknar med att rekrytera ytterligare minst 30 pensionärer det kommande år.

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons