GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Bergtäkten överklagad till högsta instans

     Engaholm • Publicerad 6 april 2021
     I september förra året protesterades det mot bergtäkten.
     I september förra året protesterades det mot bergtäkten.
     Foto: Filip Bolmgren

     En skiljaktig mark- och miljödomstol har gett grönt ljus för bergfästen i Engaholm. Nu har beslutet överklagats till högsta instans.

     Det är My Hedal och Jonathan Jansson från Gemla som har överklagat beslutet till Mark- och miljööverdomstolen vid Svea hovrätt.

     – Vi har försökt formulera det på saker som är svagheter i domen och även beslutet som var innan i miljöprövningsdelegationen, säger Jonatan Jansson till Smålandsposten.

     De lyfter bland annat fram att det inte är utrett om det finns ett behov för bergtäkten, bergmaterialets lämplighet, ökade trafikmängden och buller.

     Oscar AppelgrenSkicka e-post
     Så här jobbar vxonews med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

     Läs mer