Annons

Beskedet om nytt parkeringshus i Växjö

Växjö • Publicerad 18 augusti 2021
Foto: Nadia Hagberg

Det finns ett stort behov av fler parkeringsplatser i Växjö. När staden har förtätats har antalet parkeringsplatser i centrum minskat.

Växjö kommun har planer på ett nytt parkeringshus bakom polishuset. I veckan beslutade kommunstyrelsen om fortsatt projektering gällande parkeringshuset. Politikerna har också gett Vöfab i uppdrag att fortsätta arbetet med projektering och anbudsförfrågan.

Annons

– Det känns bra att tillmötesgå behovet av fler parkeringsplatser när Växjö växer. De kommuninvånare och besökare som väljer bilen för att resa in till stadskärnan för arbete och nöje ska känna att det är enkelt att parkera bilen, säger Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande.

Det nya parkeringshuset planeras innehålla ungefär 520 parkeringsplatser, inklusive platser för elbilar. Vöfab planerar att lämna ut anbudsförfrågan i oktober.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons