Annons

Beskedet om SAS-plan från Växjö

Publicerad 8 juli 2017
Foto: SAS AB/PRESSBILD
Foto: SAS AB/PRESSBILD

I juli 2008 slutade SAS att flyga mellan Växjö och Stockholm efter att linjen under en längre tid haft vikande passagerartal och dålig lönsamhet. Sedan dess har politiker och företag i Växjö med omnejd arbetat för att återfå flyglinjen till Arlanda.

Efter ett brev från Bo Frank (M), Linnéuniversitetets dåvarande rektor Stephen Hwang och Vismas vd Daniel de Sousa förra året svarade SAS vd Rickard Gustafsson att flygbolaget skulle lyfta frågan och att passagerarpotentialen i Kronoberg bedöms som realistisk. Men nu ser planerna inte ut att bli verklighet inom den närmaste tiden.

– Det är väldigt svalt just nu, SAS är inte alls på tårna eller intresserade. De säger att vi finns på en lista över intressanta objekt men det händer ingenting. För mig är det verkligen på is, säger Ulf Axelsson, vd på Småland Airport i Växjö.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons