Annons

Beskedet om Scensommar i Växjö

Växjö • Publicerad 23 november 2019
.
.Foto: LENA GUNNARSSON

Under onsdagen beslutade kultur- och fritidsnämnden om sin internbudget för 2020. I budgeten slås det fast att Scensommar, konsertsatsningen under bar himmel, kommer att bli av även nästa år.

– Det finns både utmaningar och möjligheter i kultur- och fritidsnämndens internbudget för 2020. Vi står inför ett år då en stor del av vår verksamhet kommer att genomgå en rad olika förändringar. Men utifrån tilldelade medel kommer vi givetvis att fortsätta att ge invånarna upplevelser av hög klass med både bredd och spets, säger nämndens ordförande Jon Malmqvist.

Annons

Ett av de evenemang som kultur- och fritidsnämnden kommer att spara in på är endagsarrangemanget Vårstad. Sedan tidigare är det också känt att kommunen har tagit över skötseln av Arenastaden och att flera kulturinstitutioner ska samlokaliseras. Bland annat ska Konsthallen flyttas.

– Prioriteringarna utgår från förvaltningens syfte – vad är viktigast att fortsätta med och vilka resurser behövs till det. En ständig strävan är att utbudet av mötesplatser och aktiviteter ska vara likvärdiga, oavsett bostadsområde och socioekonomiska förhållanden, särskilt när det gäller barn och unga. Det är viktigt för Växjö kommuns framtid om vi ska fortsätta vara en härlig plats att bo, leva och verka på, säger Tomas Ekelius, förvaltningschef på kultur- och fritidsförvaltningen.

Här saknas innehåll

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons