Annons

Beskedet om utomhusfarsen i Växjö

Växjö • Publicerad 18 juni 2020
Regissörerna Eva Pettersson och Cilla Lindblom.
Regissörerna Eva Pettersson och Cilla Lindblom.Foto: MATILDA ELFGAARD

Förra året blev det succé med LinneaTeaterns uppsättning Söderkåkar på Villa Vik. I sommar ska de ge ut farsen Arnbergs korsettfabrik. Det har varit osäkert om det skulle bli något i år på grund av covid-19 men nu har arrangören landat i att föreställningarna kan visas upp för allmänheten med premiär 22 juli.

”Vi tänker att även om vår publik just nu inte kan vara fler än 50 personer så finns det nog fler än oss som skulle vilja göra något kul i sommar. Vår publikläktare tar 204 personer så vi kan gott och väl följa Folkhälsomyndighetens allmänna råd och rekommendationer när det gäller att hålla avstånd, och dessutom så spelar vi utomhus vilket är ett av de stora råden inför sommarens semester och aktiviteter”, skriver LinneaTeatern i ett pressmeddelande.

Annons

Arnbergs korsettfabrik av Franz Arnold och Ernst Bach är en musikalisk fars som bjuder på komiska intriger och kärleksfulla frierier med musik ur både Povel Ramels och Frank Sinatras repertoarer. Handlingen utspelas i direktör Arnbergs trädgård i Höganäs i början av 1950-talet. Arnbergs fru Betty har fullt upp med att styra upp sonen Glenn-Anders kärleksliv när han nu återvänder från Stockholm. Direktör Arnberg ställer sig skeptisk till hustruns plan där hon tänker sig ett bra parti åt sonen, nämligen den präktiga kamrern Magda Munter.

Cilla Lindblom och Eva Pettersson regisserar föreställningen.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons