Annons

Beskedet om Valborgsfirandet i Växjö

Växjö • Publicerad 26 mars 2020
-Foto: Lena Gunnarsson

Växjö kommun har beslutat att ställa in det traditionsenliga Valborgsfirandet, som brukar innehålla musik och tal till våren.

– Det är naturligtvis tråkigt att behöva ställa in firandet, såväl för publik som för alla engagerade, men vi tar vårt samhällsansvar och följer gällande direktiv i rådande läge, säger Tomas Ekelius, förvaltningschef på kultur- och fritidsförvaltningen.

Annons

Kommunen tar beslutet med bakgrund av smittrisken och regeringens beslut att begränsa möjligheten till allmänna sammankomster och offentliga tillställningar till 500 personer.

– Det känns särskilt tråkigt att behöva ställa in ett firande som så tydligt har fokus på ljusare och bättre tider, ett budskap som kanske är extra viktigt just nu. Vi kommer att titta på alternativa lösningar för att ändå kunna uppmärksamma högtiden, säger Jon Malmqvist (KD), kultur- och fritidsnämndens ordförande.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons