Annons

Beslut om bergtäkten dröjer

Växjö • Publicerad 28 augusti 2020
.
.Foto: Kerstin Haggren

Förra året beslutade Miljöprövningsdelegationen vid Länsstyrelsen Kalmar Län att Swerock får bedriva bergtäkt vid Engholm i Alvesta kommun. Beslutet överklagades av många, däribland Växjö kommun.

Ärendet är hos Mark- och miljödomstolen i Nacka men beslutet dröjer. De flesta överklagandena avvisades eftersom de som överklagade inte ansågs vara tillräckligt berörda. Fem närboende som avvisades har överklagat till mark- och miljööverdomstolen, varav fyra har fått prövningstillstånd.

Annons

– Vi måste veta vilka överklagande vi ska pröva. Det kan ju bli fyra till. Vi kan inte avgöra vårt mål innan vi vet vilka överklaganden vi ska pröva, säger Magnus Hjort, handläggare på Mark och Miljödomstolen i Nacka, till SVT Småland.

Mark- och miljödomstolen kommer att pröva överklagan från Växjö kommun, Naturskyddsföreningen i Alvesta och Naturskyddsföreningen i Växjö.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons