Annons

Beslutet: Dädesjöelev får gå kvar

Publicerad 8 juli 2016
Foto: Urban Nilsson, Smålandsposten
Foto: Urban Nilsson, Smålandsposten

Under våren beslutade skolledningen för Dädesjö skola att eleverna i årskurs 3 och 4 skulle flyttas till Braås skola. Föräldrarna överklagade beslutet till skolväsendets överklagandenämnd, som kommer göra bedömningar för varje enskild elev. Nu har den första eleven fått sitt beslut. Han får stanna och nu hoppas föräldrarna att det också innebär att alla stannar.

– Det känns helt fantastiskt. Det visar att vi har rätten på vår sida, att det inte får gå till så här. Vi vann, säger Sofia Ernrot, mamma till en elev i Dädesjö skola, till P4 Kronoberg.

Annons

Växjö kommun kommer nu försöka rekrytera fler lärare till skolan men att det kan bli svårt att efterleva beslutet, ska alltså rör en enskild elev.

– Det kommer inte att bli lätt. Vi får fråga om de vill gå i Braås eller i Dädesjö, eller en helt annan skola, säger Anna Tenje (M), ordförande i utbildningsnämnden i Växjö, till P4 Kronoberg.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons