Annons

Beslutet i regionen väcker ilska

Växjö • Publicerad 12 februari 2020
.
.Foto: Lars-Goran Rydqvist

Den 1 april införs ett nytt OB-tillägg i Region Kronoberg. Tillägget gäller för sjuksköterskor, specialistsjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och medicinska sekreterare. Beslutet innebär också att undersköterskor, skötare och service- och kökspersonal inte längre får det tillägg som de har fått de senaste tre åren.

Under måndagskvällen mötte politikerna Mikael Johansson (M) och Henrietta Serrate (S) över 200 av Kommunals medlemmar på Centrallasarettet i Växjö. Och de var inte nöjda med beslutet.

Annons

– Det känns som om benen slås undan på oss, som att vi inte ska synas eller höras. Jag tror att många har tappat respekten för regionens slagord ”Respekt för människan”. Ni misslyckas med er egen värdegrund men lyckas slå split i fungerande arbetslag. Gör om gör rätt, sa en medlem som deltog i mötet enligt Smålandsposten.

Läs mer om mötet här.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons