Annons

Besöksförbud på rättspsykiatriska i Växjö

Växjö • Publicerad 1 april 2020
.
.Foto: Lars-Göran Rydqvist

På grund av coronapandemin stoppar Rättspsykiatriska regionkliniken i Växjö alla besökare. Beslutet omprövas varje vecka men har gällt under större delen av mars.

– Vi är väldigt måna om att hålla den här smittan utanför kliniken så länge som det går. Vi ser det verkligen som en utmaning att någon patient från rättspsykiatrin av olika anledningar blir inlagd på infektion eller intensivvård i Växjö, säger biträdande verksamhetschefen David Wirdelöv till Smålandsposten.

Annons

På kliniken finns cirka 130 patienter från hela landet. Hittills har ingen av dem eller någon i personalen smittats.

– I och med att vi är en riksklinik och har patienter från hela landet så innebär det också att vi har närstående och besökare från hela landet. Vi har sett detta som väldigt angeläget eftersom smittspridningen ser så olika ut i de olika regionerna, säger David Wirdelöv till Smålandsposten.

Här saknas innehåll

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons