unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Besöksförbud på rättspsykiatriska i Växjö

.
.
Foto: Lars-Göran Rydqvist

På grund av coronapandemin stoppar Rättspsykiatriska regionkliniken i Växjö alla besökare. Beslutet omprövas varje vecka men har gällt under större delen av mars.

– Vi är väldigt måna om att hålla den här smittan utanför kliniken så länge som det går. Vi ser det verkligen som en utmaning att någon patient från rättspsykiatrin av olika anledningar blir inlagd på infektion eller intensivvård i Växjö, säger biträdande verksamhetschefen David Wirdelöv till Smålandsposten.

På kliniken finns cirka 130 patienter från hela landet. Hittills har ingen av dem eller någon i personalen smittats.

– I och med att vi är en riksklinik och har patienter från hela landet så innebär det också att vi har närstående och besökare från hela landet. Vi har sett detta som väldigt angeläget eftersom smittspridningen ser så olika ut i de olika regionerna, säger David Wirdelöv till Smålandsposten.